Wie we steunen

Iedereen heeft talenten maar niet iedereen krijgt de kans om die ook te ontwikkelen. InXtenso wil zich graag inzetten voor de maatschappij en delen wat zij zelf ontvangt. Daarom ondersteunen wij een ontwikkelingsproject in Zuidoost-Azië. Op deze manier geven we kwetsbare mensen de kans om hun potentie te ontwikkelen, zodat mensen tot hun recht komen en een betere toekomst krijgen.

Ondernemen en delen met kwetsbare mensen in Zuidoost-Azië

InXtenso gelooft dat er in ieder mens veel talent schuilt. De kunst is om dit talent te ontdekken en uit te buiten. Ondanks dat iedereen talenten heeft, krijgt niet iedereen de kans om die ook te ontwikkelen. InXtenso wil zich graag inzetten voor de maatschappij en delen wat zij zelf heeft ontvangen. Om die reden ondersteunt zij het ontwikkelingsproject ‘School van Geduld’ in Zuidoost-Azië.

Verandering is nodig en ook mogelijk

De behoefte aan onderwijs en hulpverlening in Zuidoost-Azië is groot. Enerzijds door de natuurrampen, tsunami’s, oorlogen en ziekte. Anderzijds door het gebrek aan goed opgeleide mensen en (financiële) middelen. De Stichting ‘School van Geduld’ (organisatienaam is vertaald en een overkoepelende naam voor alle activiteiten) probeert mensen te laten zien dat verandering wel degelijk mogelijk is!

Wat doet de School van Geduld?

De Stichting School van Geduld helpt de gezinnen die in 2004/2005 getroffen zijn door de tsunami’s en daarna zonder enige bezittingen een nieuw leven moestenbeginnen op een nieuwe plek. De ontheemde bevolking van Nias bestaat voornamelijk uit christenen, maar al snel vroegen ook arme moslims uit Kulim om de hulp van het vrijwilligersteam.

Het doel is om hen weer hoop en een toekomstperspectief te geven en de vaardigheden daar iets moois van te maken. Dit doen zij door middel van de volgende activiteiten:

  • Leiden van een kleuterschool in één van de dorpen. Daar komen 60 kinderen (4-7 jaar) uit drie dorpen naartoe.
  • Leiden van een microkredietprogramma dat wordt gevolgd door 87 volwassenen. Onderwerpen zijn motivatie voor verandering, budgettering en samenwerking als gemeenschap.
  • Geven van naschoolse lessen aan 150 kinderen (6-15 jaar) in 5 dorpen. Ze leren o.a. Engels, wiskunde, creativiteit en motivatie voor onderwijs.
  • Geven van leiderschapstrainingen voor 30 jonge leiders (12-16 jaar) uit de verschillende dorpen. Zij leren zo verantwoordelijkheid te nemen voor problemen in hun dorp.
  • Organiseren van jaarlijks zomerkamp voor kinderen en ouders uit 7 dorpen.
  • Geven van tweewekelijkse training aan het team van School van Geduld. Onderwerpen als motivatie, compassie, levensvisie, geloof, leidinggeven, teambuilding en Engels worden behandeld.
  • Steun aan 10 middelbare scholieren met een bijdrage in hun schoolkosten. Zo ondersteunen we hen om het middelbaar onderwijs te kunnen blijven volgen.

Wil je meer weten over het ontwikkelingsproject van de ‘School van Geduld’? Of wil je betrokken raken of een gift geven? Laat dan hier een berichtje achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer weten?


Bel 0651153890 of laat uw gegevens achter, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.

    Meld u aan voor onze nieuwsbrief