Persolog® persoonlijkheidsprofiel (DISC)

Leer jezelf en anderen beter begrijpen met het Persolog® persoonlijkheidsprofiel (DISC)

Het Persolog® persoonlijkheidsprofiel (DISC) is een instrument dat universele gedragsstijlen inzichtelijk en toepasbaar maakt. Onderzoek heeft aangetoond dat gedragskarakteristieken in vier hoofdstijlen gegroepeerd kunnen worden. Mensen met dezelfde stijl neigen dezelfde gedragskenmerken te hebben. Natuurlijk variëren mensen met dezelfde stijlen qua intensiteit van hun stijl. Naast de hoofdstijl, zullen mensen ook in meer of mindere mate tendensen uit andere stijlen laten zien.

Het acroniem DISC staat voor de vier basis dimensies van het model, te weten: Dominant, Invloed, Stabiel en Contentieus. Vertelt gedrag ons over het ‘hoe’ iemand werkt, drijfveren vertellen ons over het ‘waardoor’ iemand gemotiveerd wordt. Drijfveren liggen in de diepere lagen van onze persoonlijkheid. Inzicht hebben in iemands drijfveren vormt vaak een verklaring van diens gedrag. Met inzicht in ons eigen gedrag en drijfveren kunnen we ons functioneren verbeteren. Met inzicht in elkaars gedrag en drijfveren in een team kan het teamgedrag, de teamprestatie, verbeteren.

Brede toepassing en inzet

Het Persolog® persoonlijkheidsprofiel (DISC) wordt wereldwijd ingezet voor persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, bij werving en selectie, talentmanagement, loopbaanonderzoek, bij het samenstellen van teams en teamontwikkeling, in- en externe communicatie, conflicthantering, vergroten van vaardigheden en het verbeteren van klantrelaties.
DISC helpt relaties te verbeteren door de invloed van persoonlijk gedrag te begrijpen en hoe men effectiever met elkaar om kan gaan. Het bewerkstelligt vooruitgang in samenwerking en geeft zicht op persoonlijke talenten en hoe deze goed te gebruiken zijn.

Hoe werkt het Persolog® persoonlijkheidsprofiel?

DISC analyses worden afgenomen door een gecertificeerde coach. Dit kan zowel in schriftelijke vorm tijdens coaching of training of online via een vragenlijst op internet. De analyses leiden tot heldere, waardevolle rapportages zoals bv. een Persoonlijkheidsprofiel, een Functieprofiel en een Leiderschapsprofiel. De rapportages en coaching vormen de basis voor een persoonlijk- of op een team gericht actieplan.

Informatie en contact

Op de website www.persolog.nl vindt u meer informatie over Persolog® Nederland, de licentie verstrekker van het DISC programma.

Voor meer informatie, een inspirerend gesprek over mogelijkheden of een voorstel over het inzetten van het Persolog® persoonlijkheidsprofiel in uw organisatie nodigen wij u uit om contact op te nemen.

Meer weten?


Bel 0651153890 of laat uw gegevens achter, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.

    Meld u aan voor onze nieuwsbrief