Team Paspoort met DISC

Er is al heel wat over teamwork geschreven, gesproken en getraind. Toch blijft samenwerken in de praktijk verdraaid lastig. Hoe doe je dat met collega’s of je baas? Hoe werk je nou op een relaxte manier goed samen?

Soms werk je al lange tijd met collega’s samen, maar op de een of andere manier botert het niet. Iets in je zegt dat de samenwerking veel beter zou kunnen.
Ondanks dat je al langere tijd samenwerkt, voelt je team als een verzameling van losse bereidwillige individuen. Je komt er steeds meer achter dat je je collega’s eigenlijk helemaal niet zo goed ken als dat je dacht. De oplossing zit vooral in het zichtbaar maken van je persoonlijk paspoort voor je collega’s.

Persoonlijkheid in 4 niveaus

De workshop begint met een uitleg over de vier niveaus van persoonlijkheid: gedrag, talenten en competenties, drijfveren en overtuigingen en als vierde identiteit. Het verschil tussen gedrag, datgene wat je doet en aan anderen laat zien, en wat er zich binnenin jou en anderen afspeelt, wordt verduidelijkt. Het DISC persoonlijkheidsprofiel visualiseerde dit nog eens.’

Paspoort aan de wand

Daarna maken de deelnemers een persoonlijk ‘paspoort’. Het doel hiervan is om anderen een kijkje te geven in onszelf. Het DISC profiel wordt in het midden van een flipover weergegeven. Daaromheen benoemen de deelnemers hun sterkten, valkuilen, behoeften en belangrijkste motivatoren. Alle ‘paspoorten’ worden aan de wand gehangen zodat voor iedereen zichtbaar word wie de teamleden zijn en wat ze nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. Daarna wordt iedereen gemotiveerd om op de paspoorten van collega’s waarderingen en tips/ideeën aan te geven.

Actieplan voor verandering

De interactie die dan ontstaat is verrassend. Al lopend komen de deelnemers op een natuurlijke manier met elkaar in gesprek. Vooral het vragen stellen en uitspreken van wederzijdse verwachtingen is gaaf. Samen met een persoonlijk actieplan wordt een uitstekende basis gelegd voor een effectievere samenwerking.

Meer weten?


Bel 0651153890 of laat uw gegevens achter, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief