Wat is jouw potentie?

Wat is jouw potentie?

Groei en verandering zitten vanaf onze geboorte in alles in en om ons heen. Alleen moeten we er wel iets mee doen en geloven dat verandering mogelijk is. Daar weten Acca en Marianne alles van. Zij werken voor de ‘School van Geduld’ in Zuidoost-Azië en bieden kwetsbare kinderen in arme dorpen de kans om hun talenten te ontwikkelen.

Alles verandert

Verandering ligt in de wereld en onszelf besloten. Gewassen groeien en dragen vrucht, klimaat verandert, technologie ontwikkelt en we worden allemaal met de dag ouder. Dat houdt fysieke groei in voor onze kinderen en kan mentale groei omvatten voor een ieder van ons, jong en oud. Het komt er op aan hoe we verandering in en om ons heen kunnen omzetten tot groei naar ons gegeven potentie.

Waar willen we uiteindelijk uitkomen?

Acca en Marianne: “Wij werken dagelijks met mensen in Zuidoost-Azie waarbij we ze stimuleren om te kijken naar hoe zij zich positief kunnen ontwikkelen. We geloven dat positieve verandering begint bij het nadenken over doelen. ‘Waar willen we uiteindelijk uitkomen met ons leven, met ons bedrijf, met ons gezin?’ Als we die vraag stellen met als tweede vraag ‘wat kun je dan vandaag anders doen om daar te komen’, zet dit bijna altijd aan tot actie. Kleine haalbare stappen. Deze vragen hebben we Marga ook gesteld en blijven we haar stellen. Zij is als eerste van haar dorp nu op de universiteit aan het studeren, terwijl ze hard werkt om geld te verdienen. Het is niet makkelijk voor haar. Elke keer moeten we opnieuw vragen waar ze uit wil komen, wat haar doel is. Op die manier lukt het haar om het vol te houden en creatief te blijven denken om haar doel waar te maken.

Marga start met verkoop van belminuten

Geld is vaak een probleem, maar een overtuigend verlangen om een doel te behalen maakt creatief. Zo is Marga begonnen met belminuten (prepaid) te verkopen. Omdat dit nog niet genoeg oplevert, heeft ze ook anderen bij die verkoop betrokken zodat ze meer winst heeft waarmee ze haar studie kan betalen.

Zonder haar doel voor ogen zou zij nooit veranderen en nu nog net als haar ouders elke dag vis vangen in de rivier. Maar Marga hoopt over twee jaar een baan te vinden die haar meer oplevert dan de dagelijkse visvangst. Op die manier kan ze de visuele cirkel doorbreken en haar familie een betere toekomst geven. Marga’s doel wil ze voor haarzelf behalen maar ook om weer haar familie mee te dienen. Want als groei alleen maar uit is op onze persoonlijke winst is het hol en zinloos.”

Kwetsbare kinderen krijgen kansen

Acca en Marianne bieden kwetsbare kinderen in arme dorpen de kans om hun talenten te ontwikkelen. Deze families hebben vaak geen uitzicht op een betere toekomst. Maar door de kinderen een kans te bieden, proberen ze mensen te laten zien dat verandering wel mogelijk is!

Wat zijn jouw doelen en hoe kun je die bereiken door kleine veranderingen te maken vandaag? En hoe kun je anderen helpen hun doelen te bereiken in het leven? Zou jij ook iemand kunnen helpen om zijn of haar potentie te bereiken?

Klik hier voor meer informatie over het ontwikkelingsproject in Zuidoost Azië

InXtenso wil zich graag inzetten voor de maatschappij en delen wat zij zelf heeft ontvangen. Om die reden ondersteunt zij dit ontwikkelingsproject in Zuidoost-Azië.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief