Nieuw: TimeMastery | Hoe creëer je rust en ruimte?

Zou het niet heerlijk zijn, een uurtje extra in een dag of een dag extra in een drukke week. Het woord timemanagement kan wel eens op deze manier geïnterpreteerd worden. En ergens is dat ook zo. Door effectief om te gaan met je tijd, kan het aanvoelen alsof je een uur extra over hebt, of dat je ook daadwerkelijk rust hebt op de dag dat jij rust wilt nemen. Maar hoe je dat bereikt is per persoon heel verschillend.

Al een aantal decennia is er veel aandacht voor Timemanagement. In één of meerdere sessies leer je grip te krijgen op je tijd en handige tips en tools die je daarbij helpen. En met succes, veel mensen ervaren meer rust en overzicht in hun werk. Toch vallen veel mensen na verloop van tijd weer terug in oude patronen.

Herkenbaar?

Als de stress of werkdruk toeneemt, vallen we toch vaak terug in onze eigen “handige” maniertjes om ons werk gedaan te krijgen. En voor je het weet kijk je weer aan tegen een overvolle inbox of heb je weer geen tijd om te investeren in je medewerkers.

Daarom is er nu TimeMastery!

Niet baas over je tijd, maar Meester over je tijd! Het oude ambacht, de vaardigheid die je je eigen maakt, die een tweede natuur wordt na de nodige tijd en investering. Gekoppeld aan jouw unieke persoon, wat heb jij nodig?
Geen one size fits all, maar afgestemd op jouw behoeften.

Op basis van het DISC persoonlijkheidsprofiel krijg je een praktische tips en handvatten hoe jij daadwerkelijk Meester kan worden over je tijd.

Meer weten over de verschillende profielen en hoe dit in de praktijk werkt?
Lees hieronder een casus uit de praktijk.

Vanwege de corona crisis is deze training nu online te volgen. Kijk op www.inxtenso.nl/timemastery voor meer informatie.


Uitleg DISC profielen

Het DISC persoonlijkheidsprofiel bestaat uit 4 gedragsstijlen. Meestal heb je 1 of 2 voorkeursgedragsstijlen. Dit bepaalt voor een groot deel je gedrag, je reactie op anderen en geeft een idee van jouw kwaliteiten en valkuilen.


Casus uit de praktijk


Je leidinggevende vraagt je een rapportage te maken van het afgelopen jaar voor jouw afdeling. Deze kan je niet met één druk op de knop uit het systeem halen, maar je weet wel hoe je dit moet aanpakken. Op het moment dat je leidinggevende je deze vraag stelt ben je bezig met het binnenhalen van een belangrijke klant. Maar je leidinggevende dringt erop aan dat de rapportage aan het einde van de dag klaar moet zijn.

Hoe pak jij dit het beste aan?

D-type Dominant en Duidelijk: Jouw kracht ligt in het bewaken van je grenzen, je hebt overzicht in je taken. Je valkuil is dat je soms een onderschatting maakt van de tijd die nodig is om een taak af te ronden.

Tip: Durf je leidinggevende om uitstel te vragen. Leg uit dat er een belangrijke klant is, die je graag wil binnenhalen voor het bedrijf. Leg je leidinggevende het dilemma voor en kom met een voorstel wanneer je de rapportage wel kan aanleveren. Neem een bufferruimte mee in deze planning.

I-type Invloedrijk en Initiatiefrijk: Je kracht ligt in jouw enthousiasme en overtuiging. Je valkuil is dat je in tijdnood komt en daarmee je eerder gemaakte belofte niet kan waarmaken en je betrouwbaarheid in het gedrang komt.

Tip: Geef bij jouw leidinggevende aan dat jij verwacht die grote klant binnen te kunnen halen als je nu de aandacht en energie daaraan kan geven. Overleg of er wellicht een andere collega is die deze rapportage kan maken.

S-type Stabiel en Samenwerkend: Je kracht ligt in samenwerken en het creëren van rust en overzicht. Je valkuil is dat je het moeilijk vindt om nee te zeggen en de juiste prioriteiten te stellen.

Tip: Zeg niet te snel ja, overleg met je leidinggevende maak hem deelgenoot van jouw dilemma en vraag hem wat op dit moment de hoogste prioriteit heeft. Geef een overzicht van het aantal uur dat je nodig denkt te hebben voor de rapportage, om je dilemma toe te lichten.

C-type Controlerend en Correct: Je kracht ligt in het leveren van kwaliteit en je neemt daar graag de tijd voor. Je valkuil is dat je te snel nee zegt.

Tip: Zeg niet te snel nee, probeer samen met je leidinggevende te kijken welke tijd er voor welke taak beschikbaar is en probeer dat dan ook binnen de tijd af te ronden. Probeer niet in te zoomen op elk detail, maar je te focussen op het eindresultaat.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief