Communiceren: een kwestie van inzicht

Communiceren: een kwestie van inzicht

De afgelopen jaren is er heel wat over communicatie geschreven, gesproken en getraind. Toch blijft goed communiceren in de praktijk verdraaid lastig. Hoe doe je dat met collega’s of je baas? Hoe werk je nou op een relaxte manier goed samen? De oplossing zit vooral in je persoonlijk paspoort.

‘Ik werk al lange tijd met mijn collega’s samen, maar op de een of andere manier botert het niet. Iets in mij zegt dat de samenwerking veel beter zou kunnen. Ondanks dat we al langere tijd samenwerken, voelt ons team als een verzameling van losse bereidwillige individuen. Ik kom er steeds meer achter dat ik mijn collega’s eigenlijk helemaal niet zo goed ken als dat ik wel dacht. Ze reageren de laatste tijd onverwachts. Dit voelt voor mij niet goed.’ Aldus een van de deelnemers van een recente workshop.

Mezelf en de ander begrijpen

‘Een van de dingen die ik lastig vind, is te begrijpen waarom iemand op een bepaalde manier reageert, maar ook waarom ik zelf bepaalde reacties heb. Het zou helpen om daar meer zicht op te krijgen. Een workshop heeft me hierbij onlangs ontzettend bij geholpen.’

Persoonlijkheid in 4 niveaus

‘De workshop begon met een uitleg over de vier niveaus van persoonlijkheid: gedrag, talenten en competenties, drijfveren en overtuigingen en als vierde identiteit. Het verschil tussen mijn gedrag, datgene wat ik doe en aan anderen laat zien, en wat er zich binnenin mij en anderen afspeelt, werd verduidelijkt. Het DISC persoonlijkheidsprofiel visualiseerde dit nog eens.’

Paspoort aan de wand

‘Daarna maakten we een persoonlijk paspoort. Het doel hiervan was om anderen een kijkje te geven in onszelf. Het DISC profiel werd in het midden van een flipover weergegeven. Daaromheen benoemden we zelf onze sterkten, valkuilen, behoeften en belangrijkste motivatoren. Alle paspoorten werden aan de wand gehangen, zodat voor iedereen zichtbaar werd wie we zijn en wat we nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. Daarna kon iedereen op de paspoorten van collega’s waarderingen en tips of ideeën aangeven.’

Actie voor de verandering

‘Het hoogtepunt was de interactie die toen ontstond. Al lopend kwamen we op een natuurlijke manier met elkaar in gesprek. Vooral het vragen stellen en uitspreken van wederzijdse verwachtingen was gaaf. Samen met een persoonlijk actieplan hadden we een uitstekende basis voor een effectievere samenwerking.
Communiceren met mijn collega’s gaat nu stukken beter. We kennen elkaar nu beter en begrijpen waarom we soms reageren zoals we reageren. Door deze DISC training krijgen we samen veel meer voor elkaar.´

Informatie over DISC

Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van het DISC profiel voor persoonlijke- of teamontwikkeling. Neem direct contact op voor meer informatie

Meld u aan voor onze nieuwsbrief