eXpeditie Dag 4: Belemmerende overtuigingen ombuigen

We zijn al even onderweg, maar de top is nog ver. Er zijn zelfs momenten dat je denkt dat je het nooit gaat redden. Na de zoveelste bocht volgt nog een pad naar boven. Waarom ben je hier ooit aan begonnen? Wat is het nut precies van deze reis? 

Dan bedenk je dat deze gedachten je niet echt verder helpen.

Je probeert je gedachten te richten op het moment dat je bovenop de top staat. Wat een heerlijk gevoel van overwinning zal dat zijn!

Door je te richten op deze gedachte wordt het lopen toch een stukje makkelijker.

Verder lezen…

eXpeditie Dag 3: Stappen zetten

Vandaag starten we de beklimming van deze prachtige berg. Het zal zeker een uitdaging worden, je weet nog niet precies wat je te wachten staat. Maar het uitzicht op de top belooft adembenemend te zijn.

In je rugtas zit natuurlijk jouw boekje met je persoonlijke missie en je stimulerende overtuigingen. Je bent benieuwd wat jullie daar vandaag precies mee gaan doen.

Eerst maar eens kijken naar die berg. Hij ziet er mooi uit, de top lijkt nu nog ver weg, maar je hebt er zeker vertrouwen in dat je die gaat bereiken.
Daar ga je, de eerste stap van jullie route op weg naar de top.

Verder lezen…

eXpeditie Dag 2: Hoe jouw overtuigingen je kunnen helpen

Je wordt wakker in je kamer in het klooster. Op het bureautje naast je bed ligt jouw notitieboekje met daarin je persoonlijke missie. Je pakt deze er nog eens bij en begint te glimlachen. Ja, dit is wat jij het liefste doet, dit is waar jij enthousiast van wordt, waar je tot in je tenen voelt dat het klopt met wie jij bent. Je springt uit bed en hebt zin in deze nieuwe dag!

Je loopt naar de eetzaal, daar aan tafel raak je in gesprek met twee andere deelnemers. Je merkt hetzelfde enthousiasme bij hen! Dit wordt een mooie dag. Je loopt terug en bij de binnentuin ga je even zitten. De zon schijnt prachtig in de tuin. En dan raakt het je ineens. Wat gek dat je hier nog niet eerder bij stil hebt gestaan. De gedachte dat iedereen uniek en waardevol is en dat wat jij doet belangrijk is.

Deze gedachte gaat je zeker helpen in het uitleven van je persoonlijke missie.

Verder lezen…

eXpeditie Dag 1: Wat is mijn persoonlijke missie

Vandaag kom je aan in dit prachtige klooster, de komende tijd zal deze plek je even stilzetten. De omgeving is sereen en je hebt een eigen kleine kamer, met een bed, wastafeltje en een raam met uitzicht op de bloeiende kloostertuin. Je haalt eens diep adem en geniet van de stilte.

Geen telefoon die je afleidt, geen mensen die aan je bureau staan en van alles aan je vragen, geen e-mails die wachten om te worden beantwoord, geen kinderen die vragen om je aandacht.

Het is even jij alleen…

Wat komt er dan bij je naar boven? Wat voel je als je van deze afstand naar je leven kijkt?

Verder lezen…

Je dromen doen!

Een inspirerend voorbeeld uit de praktijk en learnings uit de theorie

Het is heerlijk om te dromen, de één doet dit dagelijks, de ander af en toe. Dromen kunnen gaan over allerlei situaties, je woonplek, je werk, relaties. Het helpt je om richting te geven aan je leven. Wat vind je belangrijk? Waar leg jij je prioriteiten de komende tijd en welke stappen neem jij om je dromen te realiseren, ook als het even tegenzit? Je dromen waarmaken is niet altijd makkelijk. Maar het is wel de drijvende motor achter jouw motivatie en acties.

Verder lezen…

Hoe versterk je de conflictvaardigheid van jouw team?

3 praktische tips voor een gezond team + boekentip voor meer verdieping

Conflicten tijdig signaleren én aanpakken

Neem conflicten serieus en pak deze snel aan. Voor je het weet loopt het uit de hand, zijn er veel meer partijen bij betrokken. Dan heeft iedereen er een mening over en kiest partij. Soms verliest men zelf het eigenlijke conflict uit het oog en verzanden teams in details en gedoe waar je al helemaal niet op zit te wachten. Pak het probleem bij de eerste signalen direct aan. Laat het niet lopen in de hoop dat het zich vanzelf oplost.

Verder lezen…

Nieuw: TimeMastery | Hoe creëer je rust en ruimte?

Zou het niet heerlijk zijn, een uurtje extra in een dag of een dag extra in een drukke week. Het woord timemanagement kan wel eens op deze manier geïnterpreteerd worden. En ergens is dat ook zo. Door effectief om te gaan met je tijd, kan het aanvoelen alsof je een uur extra over hebt, of dat je ook daadwerkelijk rust hebt op de dag dat jij rust wilt nemen. Maar hoe je dat bereikt is per persoon heel verschillend.

Verder lezen…

Meld u aan voor onze nieuwsbrief